Grafik

KVÆRKEBY SOGN I FORTID OG NUTID
Fortidens spor
I fortid og nutid
Nutidens sogn
Om kvaerkeby.dk
Markedsplads
Kværkeby Multihal
 Til forsiden > Fortidens spor > Gravhøje og historie
SitemapUdskriftsvenlig

Gravhøje og historie

Klokkerhøj ( www1.natmus.dk/wincgi/kultnet.exe )

Resterne af Klokkerhøj
Oprindelig en meget, meget stor gravhøj, resterne af den nu fredede gravhøj ses stadig på Bøstofte. Der er fundet mange grave samt skelletrester fra flere tidsaldre og mange spændende ting, som vidner om aktivitet i vort område. De ældste fund er fra yngre stenalder (5-9.000 år f.Kr.)
Det fortælles, at trolden i Klokkerhøj kastede sten mod trolden i Baunehøjen.



Baunehøj - var ligeledes en stor gravhøj. Her blev der fundet en meget, meget stor bunke “rene” sten, 6-7 vognlæs (måske de sten, der blev kastet af trolden i Klokkerhøj?), samt en hel del ting fra tidligere tider, dog kun få gravfæstede. Resterne af højen kan ikke beses, da den ligger i Baunehøjgaard’s private have.

Læs mere om begge høje samt øvrige registrerede fund fra sognet:
Desværre kan man ikke klikke og direkte få siderne om Kværkeby og dermed heller ikke bogmærke siderne, da resultatet er databaseudtræk. Det er derfor en god ide at tage et print af denne side (brug udskriftsvenlig) og gør følgende:
Indtast www.dkconline.dk - klik på “Læs mere om Fund og Fortidsminder” - klik på “Lokaliteter i Fund og Fortidsminder” - klik på “Topografisk søgning” - udfor “Sognenavn” skrives Kværkeby og klik på “søg” = Du får nu 29 beskrivelser af større eller mindre fund i Kværkeby sogn - det er meget spændende læsning ..... klik på et fund og læs om det, i bunden af siden kan du klikke på “kort”, og se hvor de enkelte fund er gjort.

Historie
I tiden før tiden var mod nord Ringsted Mark, hvor Ringsted Herreds Tingplads engang lå.
Værkevad Bro over Vigersdal å var et vigtigt overfartssted i ældgammel tid, hvor vandstanden var langt højere end nu og kunne besejles af den tids skibe.
Kværkeby Bjerg kan i dag ses bag privatboligen Bjergvej 83. Det var en del af den ås, der under istiden blev dannet mellem Køge og vort område. Åsen er stærkt bortgravet.

Åsen bag Bjergvej 83 (ca.1930)

Der har været afholdt markeder med grøntsager, frugt, blomster samt håndværksting.
Når det rigtigt skulle være lystigt om sommeren i fordums dage, drog man til Haraldsted sø, også kaldet Tivolisøen, i den ende hvor vi andre nu bader og køber is. Her langs søbredden blev afholdt festlige arrangementer med musik og underholdning. Folk hyggede sig i de lune sommeraftner med mad, drikkelse og en svingom.

Grafik
© kvaerkeby.dk Pia Edahl, Aabygade 12, st.th, 8300 Odder Tlf.: 20776241 E-mail:
Sidst ændret : søndag 30. nov., 2003
* Valid HTML 4.01!Valid CSS!